پایگاه اطلاع رسانی*سرخنکلایی ها* ، رسانه ای برای همه مردم سرخنکلا

امروز داشتن رسانه ی خوب، یک ضرورت فرهنگی است

پایگاه اطلاع رسانی*سرخنکلایی ها* ، رسانه ای برای همه مردم سرخنکلا

امروز داشتن رسانه ی خوب، یک ضرورت فرهنگی است

سلام. «سرخنکلا» شهر کوچکی است در ایران اسلامی از استان زیبای گلستان؛ گرگان، بخش بهاران. ما تلاش خواهیم کرد تا حلقه وصل و همفکری همه بچه های «سرخنکلا» باشیم که می خواهند کمک کنند برای کارهای فرهنگی در «سرخنکلا».
آی دی ما در تلگرام @blogger1404

آخرین نظرات

۱۴ مطلب در اسفند ۱۳۹۲ ثبت شده است

  امسال نیز برابر سنوات گذشته همه برای شنیدن نام سال جدید که توسط رهبر معظم انقلاب، تعیین می شود لحظه شماری می کردیم چرا که این مسئله نه تنها یک نامگذاری بلکه یک تعیین راهبرد و نوعی شعار کلیدی برای هدف گذاری در برنامه های همه افراد و نهادهاست. البته بعضی ها هم از قبل پیش بینی هایی می کردند.

  نکته مهم اینکه امسال (یعنی سال 93) متفاوت از سه چهار سال اخیر که نامگذاری ها بیشتر محتوای اقتصادی داشتند، در نام تعیین شده توسط رهبر انقلاب واژه «فرهنگ» نیز اضافه شده که نشان از دغدغه و احساس نیاز ایشان برای توجه بیشتر به این مقوله در برنامه ها، هدفگذاری ها و اتخاذ رویکردهاست.

۴ نظر ۲۹ اسفند ۹۲ ، ۲۳:۳۰

  سال جدید تا ساعاتی دیگر فرا می رسد و بهار طبیعت که امسال رنگ و بوی چادر خاکی بی بی دو عالم حضرت فاطمه ی زهرا (سلام الله علیها) را دارد، آغاز می شود. مردم سرخنکلا نیز همانند همه شهرهای دیگر این لحظات به یاد ماندنی را درکنار خانواده و عزیزانشان سپری می کنند. مخصوصاً آنها که در سال رو به پایان یعنی سال 92 عزیزی را از دست داده اند بر مزار آنها حاضر می شوند و پس از آن اهالی شهر دسته دسته به منزل ایشان رفته و برای اموات تازه گذشته رحمت الهی آرزو می کنند. این کار اخیر، یکی از رسوم پسندیده ای است که در خیلی از جاهای دیگر مرسوم نیست.

  اما مردم سرخنکلا چندین سال است که از میان فرزندان حضرت زهرا (سلام الله علیها) یعنی سادات بزرگوار سه مهمان دارند که

۳ نظر ۲۹ اسفند ۹۲ ، ۱۸:۵۷

   همه قبول داریم که شهر سرخنکلا شهر نوپایی است و منابع درآمدی محدودی برای رسیدگی به امورات شهری دارد. به همین دلیل ما انتظار زیادی از شهرداری برای زیباسازی شهر و صرف هزینه های فراوان برای این کار و یا قصد مقایسه کردن وضعیت سرخنکلا باشهرهای بزرگ و شهرداری های باسابقه را نداریم.

  اما مشاهده عکس یک طرح که ظاهراً توسط شهرداری سرخنکلا تهیه شده، به خصوص اینکه با عنوان زیباسازی هم تهیه شده جای بسی(!) تعجب داشت.*

۳۰ نظر ۲۵ اسفند ۹۲ ، ۲۳:۲۴

   همزمان با ایام درختکاری در پایان سال، این سنت حسنه و مهم توسط مسئولین بخش بهاران نیز انجام شد که این کار به صورت نمادین و نوعی الگو سازی برای ترویج آن است. کما اینکه وقتی رهبر معظم انقلاب و دیگر مسئولین هم اقدام به آن می کنند در واقع به جامعه پیام می دهند که همه باید به امر مهم درختکاری و مراقبت از درختان اهتمام کنند.

   نکته مهم اینجاست که باید برای جوانان و نوجوانان که نسلهای آینده و استفاده کنندگان از درختان غرس شده امروز هستند، این فرهنگ را نهادینه کنیم که مراقبت از درخت مانند زندگی بخشیدن به انسانهاست. به امید روزی که وقتی برای تفریح و فرار از گرمای تابستان به جنگل توسکستان یا قرن آباد هم می رویم، به درختان سبز آسیب نزنیم.

۱ نظر ۲۳ اسفند ۹۲ ، ۲۲:۲۲

  شاید برخی معتقد باشند برای عبور از روستانشینی و روستایی نامیده شدن و حرکت به سمت شهرنشینی و شهری نامیده شدن، نیاز است آداب و رسوم روستایی به کلی کنار گذاشته شود. اما قطعاً چنین باوری که متاسفانه در قشر جوان هم طرفداران کمی ندارد، اشتباه است. برای این مدعا هم دلایل زیادی می توان ذکر کرد.

     در توضیح کلی می توان گفت فقط باید برخی از رفتارها و عادات اشتباهی که در فرهنگ روستایی وجود دارد را اصلاح کرد. به هر حال بحث تبدیل هویت روستایی به هویت شهری بحثی گسترده است که مجال و کارشناسان خود را می طلبد که از توان ما خارج است.

  به هرحال به دلیل محتوای مناسبی که برخی از این آداب و رسوم دارند مانند ایجاد شادی های سالم دسته جمعی، پرورش خلاقیت و تفکر ، استفاده از طبیعت همراه با حفظ آن و ... ضروری است آنها را به نسلهای بعد معرفی کنیم. اگر چنین نکنیم شاید روزی برسد که

۵ نظر ۱۸ اسفند ۹۲ ، ۲۲:۳۳

  کمتر از نیم روز از درج مطلب قبلی نگذشته بود که ابرها شروع به باریدن کردند و دشت زیبای بهاران پس از ماهها سیراب شد.

  این باران بحمدالله موجب خوشحالی اهالی سرخنکلا و همه مردم منطقه گردید

۰ نظر ۱۷ اسفند ۹۲ ، ۲۲:۰۴

همشهریان گرامی سرخنکلایی در برخی نظرات خصوصی و غیر خصوصی و همچنین در ایمیلهای خود به مدیر وبلاگ مکرراً درخواست معرفی نویسنده و همکاران وبلاگ را می کنند. البته این پرسشها هم به دلایل متفاوتی است که همه آنها محترم است. در پاسخ به همه این بزرگواران

۴ نظر ۱۶ اسفند ۹۲ ، ۲۱:۴۰

  در حالی که در برخی استانهای کشور میانگین بارندگی طی ماههای اخیر بیشتر از میانگین سالهای گذشته بوده است، در استان گلستان و بخش بهاران و سرخنکلا اما چشم امید کشاورزان هنوز به آسمان دوخته شده است. تا جایی که یکی از رسانه های استان

۰ نظر ۱۶ اسفند ۹۲ ، ۱۵:۲۰

   پس از جستجوی فراوان موفق شدم 14 وبلاگ از همشهریان سرخنکلایی پیدا کنم و با افتخار همه آنها را در قسمت پیوندها قرار دادم که چند تا از این وبلاگها با دغدغه فرهنگی معلمان عزیز سرخنکلایی ایجاد شده است.

   البته همینجا باید اظهار تاسف کنم که برخی از آنها چند سال (!) و برخی دیگر چند ماه است که به روز رسانی نشده اند.

۰ نظر ۱۴ اسفند ۹۲ ، ۱۹:۲۳

  سابقه سرخنکلا را دست کم در شهرستان گرگان به عنوان یکی از کانونهای فعالیتهای سیاسی در مناطق تابعه گرگان می شناسند که شاید در برخی مقاطع مانند سالهای دهه 30 یا 50 از یک نگاه، دارای سابقه چندان درخشانی نباشد. طی این سالها عقاید و گرایشات کمونیستی یا ملی گرایانه در برخی جوانان سرخنکلا رسوخ کرد و متاسفانه تا سالهای طولانی حتی پس از انقلاب اسلامی ادامه یافت.  البته این نقاط ضعف در سالهای مقارن با پیروزی انقلاب و مخصوصاً دفاع مقدس جبران شده و برگهای زرین و درخشانی را در سینه خود ثبت نموده است.

۴ نظر ۱۲ اسفند ۹۲ ، ۱۶:۰۲

   بالاخره بعد از مدت زیادی مسئولین شهر و شهرداری ایجاد روکش آسفالت و بهسازی خیابان اصلی سرخنکلا را در دستور کار قرار داده و اقدام به اجرای آن نمودند. با توجه به وضعیت اعتبارات در سال جاری و همچنین رو به پایان بودن سال مالی در ادارات، اینکه شهردار محترم و سایر مسئولین در اجرای این طرح تلاش کردند خود جای تقدیر و تشکر دارد.

    اگر چه بعضی همشهریان چنین کاری را وظیفه ذاتی شهرداری دانسته و با بیان انتقادهای بدبینانه ضرورت تقدیر از مسئولین را زیر سوال می برند، اما به نظر می رسد چنین مطالبی

۳ نظر ۰۹ اسفند ۹۲ ، ۲۱:۲۸

کیمیایی است عجب تعزیه داری حسین               که نباید ز کسی منت اکسیر کشید


    هر چند ماهها از محرم 1392 گذشته است، اما احساس کردم بد نیست در ادامه مطلب قبلی، از چند تا عکس عزاداری هیئات مذهبی سرخنکلا در این پست استفاده کنم.

۰ نظر ۰۴ اسفند ۹۲ ، ۲۰:۴۵

  شاید نتوان برای فرهنگ تعریف دقیقی ارائه داد. اما بصورت منطقی همه تعریف هایی که از فرهنگ ارائه می شوند باید شامل مولفه هایی با عنوان "آداب و رسوم" یا همان آئین ها و مراسم بومی و محلی باشند.

  یکی از آداب و رسومی که در شهر ما سرخنکلا ، رایج است انجام نوعی عزاداری در ایام دهه اول ماه محرم است که اصطلاحاً به آن "سرپاسینه" می گوییم

۲ نظر ۰۴ اسفند ۹۲ ، ۰۰:۲۳

   اینکه چه چیزی موجب شد تا همراه دوستان به این نتیجه برسیم که وبلاگ «سرخنکلایی ها» را راه اندازی کنیم شاید گفتنش در یک مطلب(پست) ممکن نباشد. انشاءالله در پستهای بعدی هم اشاره هایی می کنم.

   خلاصه اینکه درباره نظر دوستان موافق بودم که داشتن یک رسانه به عنوان یک ابزار فرهنگی مورد نیاز همه جوامع هست. چه یک مدرسه یا دانشگاه و اداره باشد، چه یک روستا یا شهر. مخصوصاً شهر ما سرخنکلا که مردمش از نظر اهمیت دادن به فرهنگ و دانش از قدیم زبانزد بوده اند و

۱ نظر ۰۲ اسفند ۹۲ ، ۰۰:۳۴